maanantai 1. lokakuuta 2012

The City of Blinding Lights Part 2


Tiistaipäivän suunnitelmassa oli reilun 1100 metrin korkuisen pöytävuoren tarkastaminen. Maanantaina ostettu kahden päivän lippu turistirundibussiin osoittautui hyödylliseksi ja hyppäsimme puoli kymmenen bussiin, joka vei suoraan vuoren alle. Alkuperäisenä ideana oli mennä cable carilla eli ’hissillä’ sekä ylös että alas, mutta ihmismeren ja hinnan (18e meno – paluu) nähtyämme ratkaisuksi kehittyi ylös kiipeäminen.



1.5 kilometrin kävelyn jälkeen saavuimme reitin lähtöpisteelle, jossa odotti ’opas’ karttojen kanssa. Kaveri neuvoi meille reitin ylös, näytti wikipediasta tulostetun artikkelin jossa mainitaan äijän nimi ja kinusi muutamaa randia palkkioksi vaivannäöstä. Itse kun kolikoista halusin muutenkin eroon niin 4 randia (40snt) vippasin. Mielenkiintoinen yksityiskohta tosin, kun illalla myöhemmin hotellilla tarkastelin pöytävuoresta kertovaa wikipedia-artikkelia niin tätä ’opasta’ ei mainita niin missään. Väärennetyn tekstinpätkän turvin senttien kerjääminen ilmeisesti toimii suhteellisen hyvin, mutta sainpahan edes kiipeilyreitit karttana sekä muutaman muun esitteen.



Arvioitu reitin kesto oli erinäisten lähteiden mukaan noin 2.5 tuntia. Alkumatkasta kiipesin gasellin lailla kiviä ylös 45 minuutin ennätysaika mielessä, mutta aika nopeasti elämän realiteetit tulivatkin tässäkin asiassa vastaan. Kunto ei ole ihan maratonaarin tasolla (vielä). Tunnin kapuamisen jälkeen ovat reidet ja pohkeet erittäin hapoilla ja taukoja alettiin pitämään 8 minuutin intervalleilla. Miellyttävän kokemuksesta teki kuitenkin muiden ihmisten suhteellinen vähyys, uskomattomat maisemat – vuoristopuroja, kalliohalkeamia, vesiputouksia.. you name it – sekä tietysti 9 euron säästö ja viikon kuntoilut, jotta taas voi hyvillä mielin käydä ravintolassa syömässä. Ehdottomasti suosittelen tätä vaihtoehtoa kaikille, jotka siihen kokevat pystyvänsä. Ylös päästyämme otimme pakolliset turistikuvat, joimme yhdet oluet ja menimme cable carilla alas. Pitihän sekin kokea, vaikka aika turha kokemus oli kiipeämiseen verrattuna.





Loppupäivän alkuperäisenä ajatuksena oli käydä vielä viinitilalla, mutta homma menikin uusiksi, kun pöytävuorireissu vei melkein 6 tuntia. Tyydyimme kakkosvaihtoehtoon ja rullasimme sinisen linjan läpi. Komeita maisemia tosin silläkin reitillä varsinkin rantateitä ajettaessa, ei ollenkaan huono ratkaisu. Illasta käväisimme vielä eräässä Eastern Food Bazaarissa syömässä, missä on kymmenisen eri tiskiä, joista saa parin euroon hintaan tilata maistuvia itämaisia ruokia. Jos ikinä matkustatte kapkaupunkiin ja haluatte syödä halvalla, niin this is your place.



Keskiviikkona varasimme pakettimatkan Cape of Good Hopeen. Tiedän, jälleen eräs turistimatka, mutta ainoat vaihtoehdot olivat joko taksi, auton vuokraaminen (johon ei ikä riittänyt) tai pakettimatka. 48 eurolla pääsimme siis minibussin kyytiin noin tunniksi kohti koko Afrikan lounaiskärkeä. Matkan alussa kuski mainosti kertovansa ”hiukan faktoja kaupungista ja sen historiasta, but i’ll try to keep it light – you’re on a holiday right”? Suomeksi siis kaveri höpötti koko matkan ajan ja veti henkeä ehkä vartin välein. Eipä siinä, ihan mielenkiintoista settiä. Itse hyväntoivonniemi oli ihan hieno kokemus ja ihan mukava nähdä.





Illasta ajateltiin kerrankin kunnolla panostaa ruokaan ja suunnattiin kohti ’Mama Afrikaa’, josta juttujen mukaan saisi jopa krokotiilia syötäväkseen. Listalta löytyikin ilokseni ’Wild Game mixed grill’, joka sisälsi kudua, strutsia, krokotiilia ja impalakohan se viimeinen oli. Punaviinilasillisen kanssa hinnaks muodostui mukavat 25 euroa, mutta voipahan ainakin sanoa syöneensä krokotiilia, joka tosin ihan totta puhuen olisi mennyt härästä jos silmät kiinni olisi syönyt. Voipahan ainakin sanoa syöneensä krokoa.



Part kolmosessa luvassa vielä torimeininkiä, robben islandia, futismatsia ja viinitilaa. Pysykää linjoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti